Lufta er for alle!

Dette første innlegget skriver jeg for å bli kjent med dere. Seerne, bloggerne, forbrukerne.
Med utgangspunkt i mine fagfelt i TV 2-nyhetene, forbrukersaker, luftfart og personlig økonomi, vil jeg gjerne høre fra dere hva dere vil ha mer av - og mindre av.

Hva er det vi bør dekke? Hvilke saker kjeder dere så mye at dere skifter kanal? Er det forbrukersaker eller temaer dere synes vi bør følge ekstra nøye opp?
Som reporter i TV 2-nyhetene er det min oppgave å stå på forbrukernes side, og stille deres kritiske spørsmål til myndigheter og næringslivet. Det er min oppgave å se til at overgrep mot forbrukerne kommer fram i lyset, slik at de ikke skjer igjen.

Derfor vil jeg gjerne starte min første blogg med å invitere dere til å komme med innspill, ris, ros og tips, slik at jeg kan bli bedre til å belyse de viktigste problemstillingene - de dere forbrukere er opptatte av!

Så dersom du har opplevd eller sett noe som du synes TV 2-nyhetene bør grave i, ta mer enn gjerne kontakt med meg. Enten direkte på bloggen, eller via e-post olo@tv2.no

Jeg har kalt denne siden "Lufta er for alle!" av to grunner. På den ene siden refererer jeg til utviklingen i luftfarten, som gjør flyreiser tilgjengelige for alle. På den andre siden er ikke det å si sin mening på TV forbeholdt politikere og maktpersoner - også mannen i gata har rett til å "få det ut" på lufta.

I nær framtid vil jeg skrive om blant annet krisen i Airbus og forventningene til den nye strategiplanen til SAS, som kommer i løpet av mai. Og, selvfølgelig, alt annet som måtte dukke opp av spennende saker i mellomtiden.
Men før det, er ordet ditt!

Øystein.

Kommentarer:

Postet av: ?
Da jeg var i riga besøkte jeg en strippebar. Kom en stripper bort og sa jeg kunne gjøre hva jeg ville for 40 lat.
Da vi kom inn i det rivate rommet fikk jeg ikke ta på henne engang!
Hvilke rettigheter har jeg i denne saken?
11.apr.2007 @ 15:05
Postet av: Tomas
Et større medium som TV2 bør sette mikrofonen foran en ekspert på forbrukerrettigheter rundt digitale mediaformat. Han burde få forklart folket hva medieselskapene har gjort og gjør med deres brukerrettigheter når de setter restriksjoner på bruken av kjøpte og eide DVD/CD/Filer.

Og hvordan de samme medieselskapene operer i de politiske miljøene. Da mener jeg lobbyvirksomheten og aggressive mediekampanjer. Hva med å grave litt rundt Giske littegrann? Har han tjent på å gå i mediaselskapenes tjeneste ved å gå ut, slik som han ofte gjør, med pro-DRM budskap? Hvilken grunn har Giske til å støtte DRM, da dette på ingen måte hjelper forbrukeren? Er ikke han på forbrukernes side?
11.apr.2007 @ 16:00
Postet av: MG
At stortinget.no og regjeringen.no tilbyr blant annet "åpne høringer" i lukkede formater er en skandale. Jeg sitter på en del epost-korrespondanse rundt dette dersom det er interessant.
Videre: Hvordan kan så mange banker som tilbyr nettbank-tjenester basere tjenesten på ugyldig html-kode som kun fungerer i spesifikke browsere? Jeg kjenner faktisk ikke til en eneste nettbank som er skrevet i robust gyldig html-kode (definert av www.w3.org).
Jeg har også vært i kontakt med norge.no og minside angående bruk av gyldig html-kode. Da jeg søkte om barnehageplass, fikk jeg beskjed om at browseren min ikke var støttet, og at jeg måtte skifte til Microsoft Internet Explorer.
Hva om staten Norge også krevde at alle måtte kjøre Lada på norges veier?
11.apr.2007 @ 17:34
Postet av: ?
Hei,
Fint initiativ!
Jeg er opptatt av digitale borger- og forbrukerrettigheter -- at vi skal ha de samme rettighetene når vi beveger oss og kjøper filer på nettet som vi har når vi beveger oss fysisk og kjøper fysiske produkter. Forbrukerrådet har nylig lagt frem en liste over 8 grunnleggende forbrukerrettigheter som må ivaretas ved digital handel:
http://forbrukerportalen.no/Artikler/2007/Rydder_opp_i_rettighetskaos_med_digitale_rettigheter
Jeg foreslår at TV2 intervjuer Torgeir Waterhouse i Forbrukerrådet om denne saken.
11.apr.2007 @ 18:06 URL: http://efn.no/
Postet av: Knut Jahnsen
Hei du Løwer

Luften er for alle sier du. Men er den det når RyanAir og andre nekter å transportere folk i rullestol og når alle nye billettautomater og self-check-in ikke er tilgjengelige for blinde, svaksynte, eldre eller andre med fysiske eller kognitive problemer. Kan ikke du se nærmere på det? Det er jo teit at vi vanlige folk får billige flybilletter, mens folk som pga egne handicap i utgangspunktet tjener mindre, i tillegg skal ha større problemer med å få billige billetter enn andre. Det er skjev fordeling det.
11.apr.2007 @ 23:51
Postet av: M
Hva med den mer eller mindre aksepterte praksisen rundt mangelfull prising av varer i matbutikker?
Selv om det ikke er lov, så ser vi hver dag tilbudsvarer der originalprisen ikke er oppgitt [1].
Alle varer skal også være merket med enhetspris [2], med unntak av fem grønnsaker såvidt jeg husker. Likevel ser vi prising av kjøtt pr. pakke på f.eks. 350 g osv.
Når vi som forbrukere har banket inn en markedsføringslov som krever skikkelig prisinformasjon, hvorfor finner vi oss i at den ikke blir fulgt?
[1] http://www.forbrukerombudet.no/index.gan?id=184&subid=0
[2] Fant ikke lenken jeg lette etter, men denne gjelder brunevarer...: http://www.forbrukerombudet.no/index.gan?id=11036811&subid=0
12.apr.2007 @ 09:19
Postet av: Øystein Løwer
Takk alle sammen!

Takk for gode innspill! Jeg noterer og noterer!
Det er tydeligvis mye å ta tak i, og jeg lover jeg skal se nærmere på de problemstillingene dere tar opp!

mvh Øystein.
12.apr.2007 @ 10:52 URL: http://oysteinlower.nettblogg.no
Postet av: TF
Hva med sikkerhetskontrollene i luftfarten. De fleste av reglene er innført uten noen som helst analyse av fordeler imot ulemper. Mediene har heller ikke stillt mange spørsmål, men bare akseptert trusselen om terror.
Forbudet mot væsker ombord kan synes fullstendig urimelig, bare se analysen gjort av [1]. Kanskje burde vi kreve av myndighetene at de viser at tiltakene har noen virkning før de krever at vi skal gå barbeint gjennom hver eneste sikkerhetskontroll og fedre som flyr med barn må smake på morsmelken de har tappet for flyreisen.
[1] http://www.theregister.co.uk/2006/08/17/flying_toilet_terror_labs/
15.apr.2007 @ 10:50
Postet av: biola
Når du møter opp på flyplassen for å "sjekke luftfarten" da syns jeg du skal finne en av dem som gjør rent, som jobber for ett av norges største selskaper... og spørre hvordan dem har det! Får dem riktig lønn? Det burde være ett av spørsmålene................... Du kunne fort fått en stor overraskelse her ja...
15.apr.2007 @ 13:02
Postet av: ?
Når du møter opp på flyplassen for å "sjekke luftfarten" da syns jeg du skal finne en av dem som gjør rent, som jobber for ett av norges største selskaper... og spørre hvordan dem har det! Får dem riktig lønn? Det burde være ett av spørsmålene................... Du kunne fort fått en stor overraskelse her ja...
15.apr.2007 @ 13:02
Postet av: MG
Det å se nærmere på sikkerhetskontrollen på flyplassene syns jeg var et meget godt forslag.
Jeg har i den senere tid reist en del både innenlands og utenlands. Det som slår meg er hvor ELENDIG tilretteleggelsen av sikkerhetskontrollen er for de reisende. Vi må stå med håndbagasjen i den ene hånda, laptopen i den andre, samt en en gjennomsiktig pose vi må fylle med diverse toalettsaker i den tredje, og vi har selvfølgelig puttet alle andre metallgjenstander i håndbagasjen fra før. Jeg har i tillegg hatt et spedbarn i min fjerde hånd og stellebaggen knytt rundt halsen.
Det overraskende er at flyplassen har gjort MINIMALE endringer rundt sikkerhetskontrollen for oss reisende. Det minste jeg hadde ventet var en lang "rullebenk" der jeg får god tid til all omkalfaltringen og slipper å stresse så jævlig, samt holde på TO plastbaljer samtidig. (joda, vi har vel ca 1.5 meter med rullebenk før røntgenmaskinen(?) på gardermoen... men det holder ikke!)
Gardermoen er faktisk det stedet som har tilrettelagt dårligst av dem alle etter min mening.
Jeg stiller meg bak forslaget til "TF" om å sjekke ut hvilke analyser som ligger til grunn for forbudet mot væske.
Det ironiske er jo at vi fritt får lov til å ta med oss glassflasker på flyet. En knust glassflaske fungerer helt fint som drapsvåpen. Men hva ville skjedd med taxfree-handelen om glass ble forbudt? Oh, gud forby - noen andre enn oss reisende kunne risikert å tape på dette...
16.apr.2007 @ 15:57
Postet av: FrodeFF
Hvis lufta é for alle, ka faen gjør flyene der då? Flytrafikk over nordområdene é i økende grad skyld i at ozonlaget forsvinner. Har du noengang tenkt på at det økende antall reisende i luften gjør det vanskeliger å puste?
30.apr.2007 @ 13:21 URL: http://trippelf.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5372987
Mitt profilbilde

Øystein Løwer

Fra: Oslo

Født: 1978

Øystein Løwer er født 8. januar 1978, og har jobbet i TV 2s nyhetsavdeling siden våren 2002. Han er oppvokst i den fransktalende delen av Belgia, har både Baccalauréat og Sciences Politiques-studier fra Frankrike. Han avla eksamen i journalistikk ved Høgskolen i Oslo våren 2003, og jobber i dag innen fagfeltet forbrukerjournalistikk og økonomi. Øystein er også TV 2s luftfartsreporter, og følger særlig tett konkurransen mellom SAS Braathens og Norwegian.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits