Venner i hytt og pine

Hvor mange venner har du? Og da mener du i den virkelige verden, eller i den virtuelle?

Jeg innrømmer det gjerne: jeg er fullstendig hekta på Facebook. De første dagene var jeg sykelig opptatt av hvor raskt antall venner steg time for time, og aldri tiligere har jeg klikket hyppigere på "oppdater"-ikonet enn da.

Når det stagnerer er det ikke noe gøy lenger... Man må rett og slett innse at det er begrenset hvor mange venner man har. Men er de egentlig vennene våre? Hvor mange av disse folkene i den virtuelle vennekretsen ville man tålt å ta en kaffe med en time eller to?

Jeg har gått gjennom vennelista mi. Egentlig er det ganske få jeg ville følt meg avslappet med. Kanskje 20-25 stykker? Likevel har alle "vennene" på Facebook full tilgang på det jeg gjør, bilder jeg måtte legge ut av meg selv i mer eller mindre pinlige situasjoner, og ikke minst, disse perifere bekjente kan når som helst skrive hva som helst om deg.

Det er det som skremmer meg. Jeg hoppet på en karusell i fart, jeg vil ikke hoppe av, for jeg synes det er ufattelig gøy, samtidig kan det hende at den vil snurre litt fortere enn planlagt.

Vil jeg egentlig at alle skal vite hva jeg til enhver tid holder på med? Vil jeg overgi all kontroll over hva slags bilder av meg som blir lagt ut på nettet, til andre? Og hvem vet, for å være ekstra paranoid, om ikke hele Facebook er et instrument for Storebror å få full kontroll på alt vi holder på med? En skikkelig "tracking" av alle som er med?

Egentlig handler det om nettvett og personvern. Problemet er bare at det er så ufattelig gøy - og avhengighetsdannende!

Er DU på Facebook?

Hilsen Øystein.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5422279
Mitt profilbilde

Øystein Løwer

Fra: Oslo

Født: 1978

Øystein Løwer er født 8. januar 1978, og har jobbet i TV 2s nyhetsavdeling siden våren 2002. Han er oppvokst i den fransktalende delen av Belgia, har både Baccalauréat og Sciences Politiques-studier fra Frankrike. Han avla eksamen i journalistikk ved Høgskolen i Oslo våren 2003, og jobber i dag innen fagfeltet forbrukerjournalistikk og økonomi. Øystein er også TV 2s luftfartsreporter, og følger særlig tett konkurransen mellom SAS Braathens og Norwegian.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits