BU-hu!

To nære venner tok sluttpakken sin og gikk. De hadde fått nok. Nok av det de kalte et klasseskille mellom tidligere SAS-ansatte og oppkjøpte Braathens-folk.

 

Begge hadde et brennende engasjement i Braathens. De fortalte meg ofte om hvor artig det var å jobbe i lille Braathens, å stadig overraske storebror SAS, å ta skippertak med resten av familien når det trengtes.

 

For Braathens var en familiebedrift. Ikke bare for de som bar Braathens-navnet i passet, også for de som bar det på brystlommen.

 

Da SAS kjøpte Braathens og den norske delen av SAS ble nye SAS Braathens var det mange som gråt - og jublet. Noen mente det var fint at begge navn ble ivaretatt, noen mente det var uhyre lite smakfullt å blande sammen to motsetninger på den måten. Noen så sin fremtid skånet, andre sin fortid tilsølet. Det er ikke til å komme unna at sammenslåingen mellom SAS og Braathens førte til mange problemer: Interne stridigheter, bedriftskulturer på kollisjonskurs, lista er lang. Men etter fusjonen har det også blitt billigere å fly for oss reisende - dog mye takket være en ikke ukjent Herr Kjos som ikke kunne DY seg.

 

Vel- fusjonen er ved veis ende. SAS Braathens har fått sin egen bedriftskultur, sin egen identitet. Fremdeles strider noen imot, men de fleste har innsett at det ikke finnes noen vei tilbake til gamle dager. Og så forsvinner Braathens-navnet. Det kommer vel neppe som en bombe. Navnet SAS Braathens vil bli husket som en midlertidig løsning slik at ingen skulle føle seg oppslukt av den andre part.

Men hva nå? Igjen sitter Braathens-ansatte med den tidligere konkurrentens uniformer. Braathens-navnet er snart en saga blott, og et stort kapittel norsk luftfartshistorie forsvinner for godt.

 

Det er litt vemodig. Braathens var "the Norwegian flag carrier".

Og når det gjelder mine to venner, sier de begge. "Vi ble ansatt i et selskap, og endte opp med å jobbe for fienden. Da finner vi heller noe annet å gjøre".

Hilsen Øystein.

Kommentarer:

Postet av: Ex Braathens ansatt
He he. Får håpe selskapet blir å drifte på samme måte som forrige gang de het SAS Norge...
08.mai.2007 @ 09:55

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5425433
Mitt profilbilde

Øystein Løwer

Fra: Oslo

Født: 1978

Øystein Løwer er født 8. januar 1978, og har jobbet i TV 2s nyhetsavdeling siden våren 2002. Han er oppvokst i den fransktalende delen av Belgia, har både Baccalauréat og Sciences Politiques-studier fra Frankrike. Han avla eksamen i journalistikk ved Høgskolen i Oslo våren 2003, og jobber i dag innen fagfeltet forbrukerjournalistikk og økonomi. Øystein er også TV 2s luftfartsreporter, og følger særlig tett konkurransen mellom SAS Braathens og Norwegian.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits